Om oss

Vi brinner för bilar

Med en gedigen bakgrund inom verkstäder och som försäljare av bilar så hoppas vi kunna bidra med lite matnyttig information om bilar, om bilägande och om allt annat som kommer med på köpet i samband med att man köper eller säljer en bil.

Framförallt så hoppas vi dock att vår stora passion för bilar ska lysa igenom på den här sidan. Vi vill skapa en sida som kommer med konkret fakta, som ger tips och allmänna tankar, som ger historiska tillbakablickar och som samtidigt tittar i spåkulan för att se hur morgondagen ser ut.

Framtidens bilar kommer med all säkerhet att vara diametralt annorlunda jämfört med dagens. Redan nu ser man att tester med självkörande sådana görs över hela världen. I takt med att 5G byggs ut och implementeras i samhället – med födseln av våra smarta städer – så kommer också detta säkerligen att bli nästa steg att ta. En bil som kör sig själv, som drivs av el och som ger oss nästa nivå av bilägande. Vore inte det en häftig resa?

Finns det någon bilägare som lyckats göra en bra affär? Man brukar säga att det inte finns någon sämre affär än att köpa en ny bil. De första meter du kör kommer att innebära en enorm värdeminskning och därefter så finns det ingen återvändo. Det är få bilar som – till skillnad mot bostäder – ökar i värde. Däremot så kan man se att det finns sätt att bromsa upp värdeminskningen och få tillbaka en större del av pengarna. Vi ska visa dig hur du ska göra och hur du, genom regelbundet underhåll och genom regelbunden kontroll, kan få en bil som dels fungerar bättre och som dels också ger dig mer pengar tillbaka den dag du säljer den.

Älskar du bilar? Hatar du bilen du äger? Välkommen hit, här hittar du tankar om hur du kan lära dig att bibehålla kärleken – eller får den att blomma upp!