Kategorier
Tips

Din pärla i trygga händer

Många har ett nära förhållande till sin bil. Inget underligt i det! Den tar dig dit du vill när du vill. Har ni varit kompanjoner i många år eller är ni nybekanta? Man bör ta hand om sina vänner.

Man lämnar inte en vän som man inte själv kan hjälpa till en skojare. När dina egna möjligheter att reparera och felsöka är uttömda är det dags att hitta exempelvis en bilverkstad i Kungälv som vet vad de talar om och håller vad de lovar. Det går tretton verkstäder på dussinet men bara en kan vara bäst.

Allra bäst mår din bil om du tar hand om den på rätt sätt till vardags. Rengöring är viktigt för att inte lacken ska slitas onödigt hårt. Att inte leka rallyförare till vardags sparar på motor och andra delar. Regelbunden service och byte av olja och filter är mer än bara skönhetsvård.

Bilverkstaden med kompetens

Din bil ska inte behöva hamna i händerna på någon som tidigare kanske har sett modellen på film någon gång. Den förtjänar mer än så. När du bokar service eller har problem ska du och din bil mötas av vänlighet och kompetens. Generösa öppettider är inte heller fel eftersom bilar ibland kan få för sig att ge upp andan vid olämpliga tillfällen.

När du hittat rätt kommer du att känna dig trygg och hemma. Samma verkstad får gärna ha kompetensen för både reparationer och service, släcka tvåor och byta glas. Får det kanske vara en liten rekond nån gång?