Kategorier
Verkstad

När är det krav på vinterdäck?

Man ställer sig ofta samma fråga varje år; när är det krav på att använda vinterdäck på bilen? Det kan vara svårt att komma ihåg, men kan enkelt att tas reda på genom en snabb sökning online.

Det är endast krav på att använda vinterdäck på bilen om det råder vinterväglag mellan den 1 december och den 31 mars. Skulle det av någon anledning vara varmt och alltså inte vinterväglag mellan dessa datum så behöver man alltså inte använda sina vinterdäck. Ofta så vet man egentligen mellan vilka datum som vinterdäck är ett krav, men varje år är det samma visa och man lyckas glömma hur det ligger till. Genom att kolla på nätet kan man enkelt ta reda på vad det är som gäller och när.

Be om hjälp med däckbyte

Behöver ni hjälp med att byta däck i Stockholm? Även här är det enkelt att kika på nätet efter någon i ert område som sysslar med däckskifte. Det är egentligen inga svårigheter att byta sina däck på egen hand om man bara läser på om hur man ska gå tillväga, men många tycker sig inte ha vare sig tiden eller orken för att göra det själv, och betalar gärna någon annan för att byta däcken på bilen två gånger om året. Det är mycket som ska hinnas med under ett dygn och under ett helt liv; barn, familj, jobb, fritidsaktiviteter – alla behöver få sitt tillgodosett. Då kan det vara skönt att leja bort däckbytet till någon annan.