Kategorier
Bilaffärer

Så blir begagnatköpet en lyckad bilaffär

Genom att köpa en begagnad bil kan man få mycket bil för pengarna, särskilt om man handlar privat. Men att handla av en bilhandlare har också sina fördelar även om detta kan bli lite dyrare.

Ska man köpa en begagnad bil är det bra att alltid först göra research på de årsmodeller man är mest intresserad av. Det finns flera bra sidor på nätet där bilägare delar med sig av sina erfarenheter av olika bilar och vad man ska se upp med.

Också Bilprovningen publicerar information om olika bilmodeller och de fel som de oftast upptäcker. På så vis får man veta om det är någon specifik årsmodell som man ska undvika att köpa, men också var man ska leta efter eventuella fel då man kontrollerar en begagnad bil. Detta är särskilt viktigt om man handlar av en privatperson eftersom konsumentköplagen då inte gäller.

Konsumentköplagen gäller då man handlar av en bilfirma

Att handla av en bilhandlare är oftast dyrare men då är också bilen genomgången och ordentligt kontrollerad. Dessutom brukar det ingå någon slags garanti även om konsumentköplagen också gäller. Denna lag går heller inte att friskriva sig från genom att i kontraktet skriva att man köper bilen i befintligt skick. Reklamationsrätten gäller alltid, och upptäcker man fel på bilen som fanns där innan köpet måste bilfirman åtgärda dessa. Sker inte detta har man rätt att häva köpet. För att försäkra sig om att bilfirman är seriös kan man kontrollera så att de inte står med på Konsumentverkets svarta lista. Läs mer om bilaffärer på denna hemsida: https://www.bilhandlarehelsingborg.se/